10 mei 2022

Nieuw Nederlands collectief lanceert streamingplatform Fluister met luisterboeken, e-books en podcasts

Fluister is een nieuw platform van Nederlandse bodem dat gebruikers in Nederland en Vlaanderen met een abonnement onbeperkt toegang biedt tot een enorme hoeveelheid aan luisterboeken, e-books en podcasts.

UNIEKE SAMENWERKING TUSSEN NEDERLANDSE UITGEVERS, BOEKHANDELS EN PARTNERS
Drie grote uitgevers – Singel Uitgeverijen, WPG Uitgevers en VBK Uitgevers – slaan voor Fluister de handen ineen met Libris en Blz.-boekhandels, DPG Media en V-Ventures, de investeringstak van Vereniging Veronica. Hiermee wordt een groot netwerk van schrijvers, columnisten, journalisten, recensenten en boekverkopers aan elkaar gekoppeld dat lezers en luisteraars gaat adviseren in de keuze van hun volgende boek of podcast. Een primeur in Nederland. Het spreekt voor zich dat ook alle andere Nederlandse uitgevers zich aan kunnen sluiten bij dit initiatief.

SCHRIJVERS EN BOEKVERKOPERS ALS LEESADVISEUR
Schrijvers, boekverkopers, journalisten en recensenten zullen zich actief inzetten als leesadviseurs van Fluister, bijvoorbeeld met tiplijstjes, nieuwe en niet-te-missen boeken en favoriete podcasts op hun eigen pagina op het platform. Gebruikers kunnen via deze pagina’s hun favoriete schrijver of boekverkoper volgen die hen adviseert over favoriete thema’s en actuele onderwerpen.

BEKENDE SCHRIJVERS EN INFLUENCERS ALS AMBASSADEUR
Schrijvers, waaronder Nhung Dam, Mathijs Deen, Jessica Durlacher, Arnon Grunberg, Arthur Japin, Ronald Giphart, Raoul de Jong, Deniz Kuypers, Marian Mudder, Nelleke Noordervliet, Sholeh Rezazadeh, Peter Römer, Anita Terpstra, Elke Wiss en Sylvia Witteman, zullen zich inzetten als ambassadeur van Fluister. Het platform zal naast het gebruikelijke aanbod aan luister- en e-boeken ook exclusieve content bieden in de vorm van speciaal gecreëerde podcasts, luisterboeken of e-books. Het netwerk zal inhoud geven aan Fluister met interviews, radio- en tv-optredens, boekhandelstours en kinderboekenpodia. Daarmee is Fluister lokaal én persoonlijk, dichtbij én betrokken.

VANAF JUNI CAMPAGNE: Fluister – MOET JE HOREN!
In juni wordt Fluister gelanceerd met een landelijke crossmediale campagne in nieuwsmedia, tijdschriften, radio, online en uiteraard in de boekhandel.

Josja Zijlstra, directeur Fluister: ‘Ik ben blij en trots dat we met Fluister zo’n compleet aanbod aan luisterboeken, e-books en podcasts hebben en dat we dit met hulp van alle aangesloten schrijvers, boekverkopers en andere smaakmakers op maat kunnen aanbieden aan de gebruikers. Verhalen die exact aansluiten op hun interesses. Unieke content die ze verrast, inspireert en verwondert.’

Caroline Damwijk, directeur Libris Blz. B.V.: ‘We constateerden dat de bestaande internationale platforms qua aanbod en advies te generiek waren voor de Nederlandstalige boeken en podcastliefhebber. Daarom hebben we de krachten gebundeld om verhalen samen te brengen op één platform. Doordat de initiatiefnemers beschikken over een enorm netwerk van betrokken auteurs, boekverkopers, recensenten en liefhebbers van goede verhalen, kunnen we met tips en adviezen de gebruiker helpen om zijn of haar volgende favoriete verhaal te vinden.’

Fluister is een initiatief van Libris en Blz.-boekhandels, Singel Uitgeverijen, WPG Uitgevers, VBK Uitgevers, DPG Media en V-Ventures, de investeringstak van Vereniging Veronica.